Ga naar de inhoud

Bulgur met gehaktballetjes (kibbeh)

Bulgur met gehaktballetjes (kibbeh)

Wat heb je nodig:

– 300 gram Bulgar
– 1/2 groentebouillontablet met minder zout
– 750 gram tomaten
– 1 bosje peterselie
– 6 takjes munt
– citroensap
– 2 eetlepels pijnboompitten
– 2 uien
– 3 eetlepels olie
– peper
– 400 gram rundergehakt
– tijm
– kaneel

Hoe maak je dit:

1. Breng 600 ml water aan de kook en los het stuk bouillontablet er in op.

2. Doe de bulgur in een kom en schenk er de bouillon over. Roer dit goed door en laat het 10 minuten wellen.

3. Was de tomaten en snijd ze in parten.

4. Was de kruiden en hak ze klein.

5. Maak van de tomaten met een deel van de peterselie en wat citroensap een salade en zet even weg.

6. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

7. Pel de uien en snijd ze klein.

8. Fruit de ui in 1 eetlepel olie zacht. Schep er de helft van de pijnboompitjes en 1 eetlepel peterselie door en maak op smaak met peper.

9. Maak het gehakt aan met 5 lepels gewelde bulgur, de helft van het uienmengsel, peper, tijm en kaneel. Vorm er 16 ovalen balletjes van. Maak een holletje in het midden en vul met wat uienmengsel. Vouw goed dicht. Bak de gehaktballetjes in de rest van de olie in 8 minuten gaar en bruin.

10. Meng de rest van de kruiden, ui en pijnboompitten door de bulgur. Geef de bulgur en de tomatensalade bij de gehaktballetjes.

Voedingswaarde per persoon:

Energie 695 Kcal
Vet 35 gr
Verz. vet 9 gr
Koolhydraten 60 gr
Vezels 15 gr
Eiwit 35 gr

Smakelijk eten!

(bron foto: Kim van Kerkhoven)
(bron recept: voedingscentrum)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *