
Zalm met geroerbakte krieltjes en groente
- 2 personen
Dit heb je nodig:
- 500 gram krieltjes met schil
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 400 gram roerbakgroente
- 2 stukjes zalmfilet
- 2 plakjes citroen
- peper
- tijm
Zo maak je dit:
- Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.
- Kook de krieltjes in weinig water in 8 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken.
- Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de krieltjes goudgeel.
- Voeg de roerbakgroente toe en roerbak alles in ca. 6 minuten gaar.
- Bestrooi de zalm met peper. Bak de zalm in de rest van de margarine in ca. 8 minuten gaar.
- Halveer de plakjes citroen en bak ze de laatste minuut mee met de zalm.
- Maak het aardappel-groentemengsel op smaak met wat tijm en leg de zalm met de citroen erbij.
Voedingswaarden per persoon
Energie 550 kcal
Vet 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 40 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 7 gram
Eiwit 35 gram
Smakelijk eten!
(recept: voedingscentrum)
(foto: voedingscentrum)