
Moussaka
(voor 2 personen)
Wat heb je nodig:
– 400 gram vast kokende aardappelen
– 2 aubergines
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 150 gram rundertartaar
– 1 blik tomatenblokjes zonder zout
– peper
– Ca. 1/2 theelepel kaneel
– 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
– 200 ml halfvolle yoghurt
Hoe maak je dit:
1. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 min. gaar.
2. Warm de oven voor op 200 graden.
3. Was de aubergines en snijd ze in dunne plakken. Bak de aubergines in de olie zacht.
4. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
5. Bak de tartaar in een braadpan bruin en rul. Bak de ui en de knoflook even mee.
6. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten sudderen. Maak de saus op smaak met peper en kaneel.
7. Snijd de aardappelen in plakken en schik de helft in een ovenschaal. Schep de tartaar-tomatensaus erop. Dek af met de aubergines en daarna de rest van de aardappelen.
8. Meng de geraspte kaas met de yoghurt en verdeel dit over de aardappelen.
9. Laat de moussaka in de hete oven ca. 30 minuten heet worden en goudgeel kleuren.
Voedingswaarden per persoon:
Energie 565 Kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd 7 gram
Koolhydraten 55 gram
Waarvan suikers 15 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 35 gram
Zout 0,7 gram
Καλή όρεξη (smakelijk eten)
(bron recept: voedingscentrum)
(bron foto: Kim van Kerkhoven)