Ga naar de inhoud

Italiaans voorgerecht in een glaasje

Voor 1 persoon

Wat heb je nodig:

  • 0.75 tomaten
  • 0.25 zakje mini mozzarella
  • Handje pijnboompitten
  • 1 plak parmaham
  • Handje croutons
  • 0.5 eetlepel groene pesto

Benodigdheden:

  • 1 klein glaasje

Hoe maak je dit

  • Snijd de tomaten klein
  • Snijd of scheur ook de plakken parmaham in kleinere stukken
  • Rooster de pijnboompitten in een droge pan
  • Meng de pesto in een kommetje met een scheutje water om het te verdunnen tot een dressing
  • Verdeel de klein gesneden tomaten over de bodem van het glaasje
  • Verdeel wat mozzarella, croutons, de ham en pestodressing
  • Herhaal deze laagjes nog een keer
  • Maak het af met wat geroosterde pijnboompitten en een takje basilicum

Voedingswaarde per persoon:

  • Energie 326 Kcal
  • Eiwit 18,6 gr
  • Koolhydraten 10,6 gr
  • Vet 23,3 gr
  • Ver. Vet 8 gr
  • Vezels 1,6 gr

Buon Appetito !

(bron recept: leukerecepten.nl)
(bron foto: Kim van Kerkhoven)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *