Ga naar de inhoud

Geroosterde tomaten – paprikasoep met knoflookbrood

Geroosterde tomaten – paprikasoep met knoflookbrood

Wat heb je nodig:

Tomaten 750 gram                                                                     
Rode paprika 3 stuks                                                              
Olijfolie 4 eetlepels                                                                        
Teentjes knoflook 2 stuks                                                    
Takjes tijm 5 stuks                                                                
Volkoren stokbrood 1 stuk                                                  
Ui  1 stuk                                                                                 
(groente) bouillontablet met minder zout ½ stuk           
Diepvries of verse tuinboontjes  300 gram                             
bakpapier

Hoe maak je dit:

1. Warm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
3. Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes.
Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
4. Druppel 1 eetlepel olie over de tomaten.
5. Rooster de tomaten en de paprika’s 20 minuten in de oven.
6. Pers 1 teentje knoflook uit boven een kommetje. Voeg 2 eetlepels olie en royaal tijm toe.
7. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd ze niet helemaal door.
8. Druppel de knoflookolie in de openingen van het brood. Bak het brood in de hete oven in ongeveer 10 minuten bruin.
9. Pel de ui en het andere teentje knoflook.
10. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
11. Voeg de tomaten en paprika’s toe met 200 ml water en het stuk bouillontablet. Breng dit aan de kook.
12. Pureer de soep met een staafmixer
13. Roer de tuinboontjes door de soep en kook ze kort mee.
14. Geef het knoflookbrood bij de soep.

Smakelijk eten!

Voedingswaarde per persoon:

Energie 510 Kcal
Vet 20 gram
Verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 55 gram
Eiwit 20 gram
Vezels 15 gram

(Bron recept: voedingscentrum)
(Bron foto: Kim van Kerkhoven)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *