
Geroosterde tomaten – paprikasoep met knoflookbrood
Wat heb je nodig:
Tomaten 750 gram
Rode paprika 3 stuks
Olijfolie 4 eetlepels
Teentjes knoflook 2 stuks
Takjes tijm 5 stuks
Volkoren stokbrood 1 stuk
Ui 1 stuk
(groente) bouillontablet met minder zout ½ stuk
Diepvries of verse tuinboontjes 300 gram
bakpapier
Hoe maak je dit:
1. Warm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Was de tomaten en de paprika’s. Halveer de tomaten en leg ze met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
3. Halveer de paprika’s en verwijder de steelaanzet, zaadlijsten en pitjes.
Leg de paprika’s met het snijvlak naar beneden op de bakplaat.
4. Druppel 1 eetlepel olie over de tomaten.
5. Rooster de tomaten en de paprika’s 20 minuten in de oven.
6. Pers 1 teentje knoflook uit boven een kommetje. Voeg 2 eetlepels olie en royaal tijm toe.
7. Snijd het stokbrood in dikke sneetjes, maar snijd ze niet helemaal door.
8. Druppel de knoflookolie in de openingen van het brood. Bak het brood in de hete oven in ongeveer 10 minuten bruin.
9. Pel de ui en het andere teentje knoflook.
10. Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven olie glazig.
11. Voeg de tomaten en paprika’s toe met 200 ml water en het stuk bouillontablet. Breng dit aan de kook.
12. Pureer de soep met een staafmixer
13. Roer de tuinboontjes door de soep en kook ze kort mee.
14. Geef het knoflookbrood bij de soep.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per persoon:
Energie 510 Kcal
Vet 20 gram
Verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 55 gram
Eiwit 20 gram
Vezels 15 gram
(Bron recept: voedingscentrum)
(Bron foto: Kim van Kerkhoven)