Ga naar de inhoud

Geroerbakte filetreepjes met peultjes, oesterzwammen en noten

Geroerbakte filetreepjes met peultjes, oesterzwammen en noten

Wat heb je nodig:

Volkoren macaroni 300 gram
Prei 1 stuk
Rode paprika 1 stuk
Peultjes 400 gram
Oesterzwammen 300 gram
Gemberwortel stukje (grootte van 1 duim)
Varkensfiletlapjes 400 gram
Cashewnoten 2 eetlepels
Olie 2 eetlepels
Peper naar smaak
Maizena evt. 3 theelepels

Hoe maak je dit:

1. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Maak de groente schoon, snijd de prei in ringen, halveer de peultjes, snijd de paprika in blokjes en snijd de oesterzwammen in repen.
3. Schil het stukje gember en rasp het grof.
4. Snijd de filetlapjes in dunne repen.
5. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en neem ze uit de pan.
6. Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
7. Roerbak de prei, de peultjes en de paprikablokjes enkele minuten mee. Bak de gember en de oesterzwammen even mee.
8. Voeg wat water toe en maak het geheel op smaak met peper.
9. Bind in het vocht eventueel met de aangemengde maïzena. (kijk op de verpakking voor de binding)
10. Strooi er de cashewnoten over en geef de macaroni erbij.

Smakelijk eten!

Voedingswaarde per persoon:

Energie  600 Kcal             
Vet 20 gram                   
Verzadigd vet 4 gram   
Koolhydraten 60 gram    
Eiwit  35 gram                  
Vezels  10 gram               

(Bron recept: Voedingscentrum)
(Bron foto: Kim van Kerkhoven)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *