
Broodje shoarma met knoflooksaus
(2 personen)
Wat heb je nodig:
- rode paprika’s 2 stuks
- komkommer ¼
- tomaat 1 stuk
- ijsbergsla 100 gram
- teentje knoflook 1 stuk
- takjes (platte) peterselie 5 stuks
- zwarte peper
- halfvolle kwark 6 eetlepels
- fritessaus of slasaus 2 eetlepels
- knoflookpoeder 1½ theelepel
- gemalen komijnzaad 1 theelepel
- paprikapoeder 1 theelepel
- kaneel ½ theelepel
- gemalen koriander ½ theelepel
- kipdijfilet 200 gram
- olie 2 eetlepels
- volkoren pita’s 4 stuks
Hoe maak je dit:
1. Was de paprika’s en snijd ze in halve reepjes.
2. Was de komkommer en snijd hem in plakjes.
3. Was de tomaat en snijd hem in stukjes.
4. Doe de komkommer en tomaat samen met de sla in een kom.
5. Maak het teentje knoflook schoon en hak het fijn.
6. Was de peterselie en snijd het fijn.
7. Voeg de knoflook, peterselie, peper, kwark en fritessaus toe aan een kommetje en roer goed.
8. Maak een kruidenmix van het knoflookpoeder, komijnzaad, paprikapoeder, kaneel en gemalen koriander.
9. Snijd de kipdijfilet in reepjes en meng de kruidenmix erdoorheen.
10. Verhit de olie in de pan en bak de kipfilet 5 minuten.
11. Voeg de paprika toe en bak 10 minuten.
12. Warm de pita’s op in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
13. Snijd de pita’s voor iets minder dan de helft open en vul ze met het shoarmamengsel, de rauwkost en de knoflooksaus.
Voedingswaarden per persoon
Energie 670 kcal
Vet 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 65 gram
Waarvan suikers 10 gram
Vezels 10 gram
Eiwit 45 gram
Fijn weekend!
(Bron recept: voedingscentrum)
(Bron recept: voedingscentrum)