
Kwarktaart met mango
6 personen
Wat heb je nodig:
6 blaadjes gelatine of 3 gram agar agar
1 citroen
50 gram dadels
50 gram geroosterde ongezouten amandelen
25 gram havermout
1 mango
400 gram magere kwark
zonnebloemolie of vloeibare margarine
Materialen:
Lage springvorm van ca. 18 cm. Bij gebruik van een hoge springvorm van 20, 22 of 24 cm verdubbel je de ingrediënten. Bakpapier
Hoe maak je dit:
1. Week de blaadjes gelatine 15 minuten in koud water.
2. Was de citroen en rasp de schil eraf.
3. Doe de dadels, amandelen, havermout, citroenrasp en citroensap in een keukenmachine en maal het fijn.
4. Vet de springvorm in, bedek de bodem met bakpapier en maak van het dadel-amandelmengsel een bodem.
5. Doe de blaadjes gelatine zonder ze uit te knijpen in een pan en verwarm ze zodat ze helemaal oplossen (niet laten koken).
6. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukken. Houd ongeveer 50 gram achter ter decoratie en pureer rest van de mango met een keukenmachine.
7. Bij gebruik gelatine: Meng de mangopuree door de kwark. Voeg de gelatine toe aan het kwarkmengsel en meng goed.
8. Bij gebruik agar: verwarm de mangopuree met het agarpoeder 5 minuten en laat afkoelen. Meng de kwark door de de mangopuree.
9. Giet het kwarkmengsel in de springvorm, dek hem af en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast.
10.Versier de taart met de stukjes mango.
Voedingswaarden per persoon:
180 kcal Energie
6 gram Vet
1 gram Waarvan verzadigd vet
20 gram Koolhydraten
15 gram Waarvan suikers
2 gram Vezels
10 gram Eiwit
(Bron recept: voedingscentrum)
(Bron foto: voedingscentrum)