Ga naar de inhoud

Snelle kipgoulash uit de wok

Snelle kipgoulash uit de wok

2 personen

Wat heb ik nodig:

Ui 1 stuk
Rode paprika 1 stuk
Vastkokende aardappelen 400 gram
Kipfilet 200 gram
Sperziebonen 400 gram
Olie 1 eetlepel
Goulashkruiden zonder zout 1 eetlepel
Bouillontablet met minder zout ¼
Magere Griekse yoghurt 2 eetlepels

Hoe maak ik dit:

1. Maak de ui en de paprika schoon.

2. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.

3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.

4. Snijd de kipfilet in blokjes.

5. Was de sperziebonen en halveer ze.

6. Kook de sperziebonen in ongeveer 10 minuten gaar.

7. Verhit de olie en roerbak de kip en de ui in enkele minuten bruin.

8. Bak de goulashkruiden kort mee.

9. Voeg de paprikablokjes, de aardappelblokjes en 200 ml water en het bouillontablet toe en breng dit aan de kook. Kook het gericht in ongeveer 10 minuten gaar.

10. Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.

Voedingswaarden per persoon:

445 Kcal
10 gr. Vet
3 gr. Verzadigd vet
45 gr. Koolhydraten
40 gr. Eiwit

(Bron recept: voedingscentrum)
(Bron foto: Kim van Kerkhoven)
 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *