Ga naar de inhoud

Zalm met geroerbakte krieltjes en groente

Zalm met geroerbakte krieltjes en groente

  • 2 personen

Dit heb je nodig:

  • 500 gram krieltjes met schil
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 400 gram roerbakgroente
  • 2 stukjes zalmfilet
  • 2 plakjes citroen
  • peper
  • tijm

Zo maak je dit:

  1. Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.
  2. Kook de krieltjes in weinig water in 8 minuten gaar. Laat ze goed uitlekken.
  3. Verwarm 1 eetlepel margarine en bak hierin de krieltjes goudgeel.
  4. Voeg de roerbakgroente toe en roerbak alles in ca. 6 minuten gaar.
  5. Bestrooi de zalm met peper. Bak de zalm in de rest van de margarine in ca. 8 minuten gaar.
  6. Halveer de plakjes citroen en bak ze de laatste minuut mee met de zalm.
  7. Maak het aardappel-groentemengsel op smaak met wat tijm en leg de zalm met de citroen erbij.

Voedingswaarden per persoon

Energie 550 kcal
Vet 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram
Koolhydraten 40 gram
Waarvan suikers 7 gram
Vezels 7 gram
Eiwit 35 gram

Smakelijk eten!

(recept: voedingscentrum)
(foto: voedingscentrum)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *