
Geroerbakte filetreepjes met peultjes, oesterzwammen en noten
Wat heb je nodig:
Volkoren macaroni 300 gram
Prei 1 stuk
Rode paprika 1 stuk
Peultjes 400 gram
Oesterzwammen 300 gram
Gemberwortel stukje (grootte van 1 duim)
Varkensfiletlapjes 400 gram
Cashewnoten 2 eetlepels
Olie 2 eetlepels
Peper naar smaak
Maizena evt. 3 theelepels
Hoe maak je dit:
1. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
2. Maak de groente schoon, snijd de prei in ringen, halveer de peultjes, snijd de paprika in blokjes en snijd de oesterzwammen in repen.
3. Schil het stukje gember en rasp het grof.
4. Snijd de filetlapjes in dunne repen.
5. Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan goudbruin en neem ze uit de pan.
6. Verwarm de olie en bak hierin het vlees bruin.
7. Roerbak de prei, de peultjes en de paprikablokjes enkele minuten mee. Bak de gember en de oesterzwammen even mee.
8. Voeg wat water toe en maak het geheel op smaak met peper.
9. Bind in het vocht eventueel met de aangemengde maïzena. (kijk op de verpakking voor de binding)
10. Strooi er de cashewnoten over en geef de macaroni erbij.
Smakelijk eten!
Voedingswaarde per persoon:
Energie 600 Kcal
Vet 20 gram
Verzadigd vet 4 gram
Koolhydraten 60 gram
Eiwit 35 gram
Vezels 10 gram
(Bron recept: Voedingscentrum)
(Bron foto: Kim van Kerkhoven)